Tachipirina – shurup 120mg/5ml

(3 përshtypje mbi produktin)

637 Lekë

Përshkrimi i Produktit

Tachipirina Shurup 120 mg/5 ml është një medikament me bazë Paracetamolin.

Indikacionet terapeutike

Tachipirina shurup mund të përdoret tek të rriturit dhe fëmijët që peshojnë  nga 7.2 kg (rreth 5-6 muaj):

 • Si antipiretik: trajtimi simptomatik i gjendjeve febrile si gripi, sëmundjet ekzantematike, sëmundjet akute të traktit respirator, etj.
 • Si një analgjezik: dhimbje koke, nevralgji, mialgji dhe manifestime të tjera të dhimbshme të entitetit të mesëm, me origjinë të ndryshme.

Paracetamoli funksionon duke ulur temperaturen (antipiretik) dhe lehtësuar dhimbjen (analgjezik).

Dozimi

Gjithmonë përdorni këtë ilaç saktësisht siç përshkruhet në këtë broshurë ose siç ju ka thënë mjeku ose farmacisti juaj. Nëse nuk jeni i sigurt, këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

PeshaMosha (e përafërt)Doza individualeDoza ditore
nga 7.2kg5-6 muajsh4.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 8kg7-10 muajsh5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 9kg11-14 muajsh5.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 10kg15-19 muajsh6mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 11kg20-23 muajsh6.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 12kg2 vjeç7.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 14kg3 vjeç8.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 16kg4 vjeç10mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 18kg5 vjeç11.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 20kg6 vjeç12.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 22kg7 vjeç13.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 25kg8 vjeç15.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
nga 28kg9 vjeç17.5mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
31-32kg10 vjeç19mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
33-40kgmbi 10-12 vjeç20mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
mbi 40kg12 vjeç e lart20mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)
-të rritur20mlDeri në 4 herë (çdo 6 orë)

Tek fëmijët është thelbësore të respektohet dozimi i përcaktuar në bazë të peshës trupore dhe jo në bazë të moshës, e cila është e përafërt dhe e treguar vetëm për informacion. Nëse mosha e fëmijës nuk korrespondon me peshën e treguar në tabelë, referojuni gjithmonë peshës së trupit për zgjedhjen e dozës.

Për fëmijët që peshojnë më pak se 7.2 kg ekzistojnë formulime specifike të Tachipirina në treg, në veçanti, solucioni me  pika Tachipirina 100 mg / ml.

Mos i jepni fëmijës tuaj Tachipirine për më shumë se 3 ditë rresht pa u këshilluar me mjekun tuaj. Mjeku duhet të vlerësojë nevojën për trajtime për më shumë se 3 ditë rresht.

Metoda e administrimit

Për të matur dozën që do t’i jepet fëmijës, paketa përmban një shiringë dozuese me shenja të nivelit të treguar që korrespondojnë me 1 ml, 2 ml, 3 ml, 4 ml, 4.5 ml dhe 5 ml dhe një filxhan matës me shenjat e treguara të nivelit përkatës në 5.5 ml, 6 ml, 6,5 ml, 7,5 ml, 8,5 ml, 10 ml, 11 ml, 12.5 ml, 13,5 ml, 15,5 ml, 17,5 ml, 19 ml.

Paketimi i shurupit Tachipirina është e pajisur me një kapak sigurie. Udhëzimet për hapjen dhe mbylljen janë dhënë më poshtë:

 • Për të hapur: shtypni njëkohësisht rrotullojeni
 • Për ta mbyllur: rrotullojeni fort duke e shtypur

Pas përdorimit, mbylleni shishen duke shtypur fort kapakun dhe larë shiringën dhe gotën me ujë të nxehtë. Lërini të thahen, duke i mbajtur larg  fëmijëve.

Mbidozimi

Në rast gëlltitje aksidentale/konsumimi të një mbidoze të shurupit Tachipirine, lajmëroni mjekun tuaj menjëherë ose shkoni në spitalin më të afërt.
Në rast rast të marrjes së dozave shumë të larta të acetaminofenit, simptomat që ju / fëmija përgjithësisht mund të përjetojnë brenda 12-48 orëve të para përfshijnë:

 • anoreksi (mungese ose reduktim i oreksit)
 • te perziera
 • te vjella
 • dëmtim i rëndë i mëlçisë (citoliza e mëlçisë) e cila mund të rezultojë në një ulje të aftësisë së mëlçisë për të kryer funksionin e saj (insuficiencë hepatocelulare), prodhim të tepruar të acideve të metabolizmit (acidozë metabolike) dhe dëmtim të trurit (encefalopati)
 • ndryshime në vlerat e laboratorit të gjakut (rritje në transaminaza, ulje në nivelet e protrombinës).

Kunderindikimet

Mos e perdorni Tachipirina Shurup:

 • Nëse jeni alergjik ndaj paracetamolit ose ndonjë prej përbërësve të tjerë të këtij medikamenti
 • Nëse personi që merr medikamentin vuan nga anemi e rëndë hemolitike (sëmundje për shkak të shkatërrimit të disa qelizave të gjakut, qelizave të kuqe të gjakut)
 • Personi vuan nga sëmundje e rëndë e mëlçisë (insuficencë e rëndë hepatocelulare).

Efektet e padeshiruara

Si të gjitha medikamentet, Tachipirine mund të shkaktojë efekte anësore, megjithëse jo të gjithë i shprehin ato. Më poshtë janë efektet anësore të paracetamolit. Nuk ka të dhëna të mjaftueshme për të përcaktuar shpeshtësinë e efekteve individuale të listuara

 • Patologji te sistemit limfatike dhe te gjakut: Trombocitopeni, leukopenia, anemia, agranulocitoza.
 • Crregullimet e sistemit imunitar: Reaksione të mbindjeshmërisë (urtikarie, edemë e laringut, angioedema, shoku anafilaktik).
 • Patologji te sistemit nervor: marramendje
 • Patologji gastrointestinale: Reaksione gastrointestinale.
 • Patologji hepatobiliare: Funksionim jonormal i mëlçisë, hepatit.
 • Patologji te lekures  della cute dhe indit nen lekure :eriteme multiforme, sindroma Stevens Johnson, Necrolize epidermale, skuqje.
 • Patologji renale dhe rrugeve urinare: insuficiencë renale akute, nefrit intersticial, hematuria, anuria

Ndjekja e udhëzimeve te përfshira në fleten ne paketim zvogëlon rrezikun e efekteve anësore. Nëse ndonjë prej efekteve anësore bëhet serioz, ose nëse vëreni ndonjë efekt anësor që nuk është i shënuar në këtë broshurë, informoni mjekun ose farmacistin tuaj.

Paralajmërime të veçanta

Bisedoni me mjekun ose farmacistin tuaj përpara se të përdorni Tachipirine. Në rastet e mëposhtme, përdorni Tachipirine me kujdes:

 • nëse kushdo që e merr medikamentin përdor alkool në mënyrë kronike ose ka përdorim të tepërt të tij (3 ose më shumë pije alkoolike në ditë)
 • nëse personi që e merr vuan nga anoreksia (çrregullimi i të ngrënit i karakterizuar nga mungesa ose zvogëlimi i oreksit)
 • nëse personi që e merr vuan nga bulimia (çrregullimi i sjelljes së ngrënies me anë të së cilës një person gëlltit një sasi të tepërt të ushqimit dhe më pas përdor metoda të ndryshme për ta eleminuar)

 • nëse personi që merr ilaçin ka ndjekur një dietë të pasaktë për një kohë të gjatë (kequshqyerja kronike)
 • nëse personi vuan nga dehidratimi (humbje e rëndë e ujit / lëngjeve nga trupi)
 • nëse personi vuan nga hipovolemia (vëllimi i zvogëluar i gjakut në qarkullim)
 • nëse personi që merr medikamentin ka sëmundje të mëlçisë që zvogëlon funksionin e tij (dështimi i mëlçisë, hepatiti, sindromi i Gilbert)
 • nëse personi po mjekohet njëkohësisht me ilaçe që ndryshojnë funksionin e mëlçisë

 • nëse personi që merr ilaçin vuan nga mungesa e glukozë-6-fosfat dehidrogjenazës (një substancë që zakonisht është e pranishme në trupin e njeriut, mungesa e së cilës mund të shkaktojë një sëmundje të gjakut)

 • nëse personi që merr ilaçin vuan nga anemia hemolitike (sëmundje për shkak të shkatërrimit të disa qelizave të gjakut, rruazave të kuqe të gjakut)

Tachipirina permban sakaroze

Nëse mjeku juaj ka diagnostikuar se keni një intolerancë ndaj disa sheqernave, kontaktoni atë përpara se të merrni këtë medikament.

Tachipirina permban metil parahidroksibenzoat

Mund të shkaktojë reaksione alergjike (madje të vonuara).

Skadenca dhe ruajtja

Mbajeni jashtë shikimit dhe arritjes së fëmijëve. Ky medikament nuk kërkon kushte të veçanta të ruajtjes. Mund të ruhet për 1 vit pas hapjes. Mos e përdorni pas datës së skadimit e cila është e shënuar në paketim. Data e skadimit i referohet ditës së fundit të këtij muaji.

Firma

Angelini

Forma

Flakon

Sasia

120ml

Pështypjet mbi produktin
 • 5
  vlerësime
 • 5 Yje
  100%
  4 Yje
  0%
  3 Yje
  0%
  2 Yje
  0%
  1 Yll
  0%
3 përshtypje për Tachipirina – shurup 120mg/5ml
 • .

  Shume medicament efektiv

 • Arben H. (blerës i verifikuar)

  Efektiv

 • Arkida D.

  Super efektiv dhe per bebet 10 muajshe

Jepni përshtypjen tuaj mbi produktin

Jepni mendimin tuaj

LART