Tachicaf – Paracetamol + kafeinë (1000mg/130mg)

(1 përshtypje mbi produktin)

1,031 Lekë

Përshkrimi i Produktit

Trajtimi simptomatik i dhimbjeve të të gjitha llojeve (psh. dhimbje koke, dhimbje dhëmbi, dhimbje qafe, dhimbje në nyje dhe lumbosakrale, dhimbje menstruale, nderhyrje kirurgjikale të vogla).

Dozimi 

Përdoreni këtë medikament gjithnjë duke ndjekur saktësisht atë që thuhet në broshurën brenda paketës ose udhëzimet e mjekut tuaj dhe/ose farmacistit. Nëse nuk jeni i sigurt, këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.

Të rriturit dhe adoleshentët mbi 15 vjeç: 1 bustinë tretet në ujë, 1-2 herë në ditë; në raste të rënda, doza ditore mund të rritet deri në 3 bustine në ditë. Intervali midis marrjeve nuk duhet të jetë më pak se katër orë.

Kunderindikimet
 • Mbindjeshmëri ndaj paracetamolit, kafeinës ose ndaj eksipientëve.
 • Personat nën 15 vjeç.
 •  Medikamentet me bazë paracetamolin janë të kundërindikuara në pacientët me anemi hemolitike të rënde.
 • Insuficiencë e rëndë hepatocelulare.
 • Për shkak të pranisë së aspartamit, përdorimi i Tachicaf është kundërindikuar në rastet e fenilketonurisë.

Nderveprimet me medikamentet e tjera

Tregojini mjekut ose farmacistit nëse po merrni ose keni marrë kohët e fundit ose mund të merrni ndonjë medikament tjetër.

 • Medikamentet që ngadalësojnë zbrazjen e stomakut (p.sh. antikolinergjiket, opioidet), vonojnë efektin e Tachicaf.
 • Medikamentet të cilat përshpejtojnë zbrazjen e stomakut (p.sh. prokinetike) përshpejtojnë efektin e Tachicaf
 • Kolestiramina (medikament që përdoret për të ulur nivelin e kolesterolit në gjak), zvogëlon efektin e paracetamolit
 • Kloramfenikoli (antibiotik), mund te rrise rrezikun e efekteve anesore
 • Antikoagulante
 • Rifampicina (antibiotik);
 • Cimetidina (medikament i përdorur për trajtimin e ulcerës së stomakut)
 • Antiepileptikët (medikamente për trajtimin e epilepsise), si glutetimide, fenobarbita, karbamazepina
 • Zidovudina (medikament per trajtimin  e HIV).
 • Clozapina
 • Litium

Përdorimi i këtyre medikamenteve me Tachicaf kërkon një kontroll strikt të mjekut.

Shtatzania

Gjatë shtatëzanisë dhe ushqyerjes me gji, rekomandohet të merret vetëm në raste me nevojë reale dhe nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të mjekut.

Kjo është një përmbledhje e fletës përshkruese të produktit, nuk përmban të gjitha informacionet e fletëpalosjes, ju lutemi lexoni versionin e plotë brenda kutise. Ndiqni gjithmonë udhëzimet e mjekut ose farmacistit tuaj.

Firma

Angelini

Forma

Bustina

Sasia

16

Pështypjet mbi produktin
 • 5
  vlerësime
 • 5 Yje
  50%
  4 Yje
  0%
  3 Yje
  0%
  2 Yje
  0%
  1 Yll
  0%
1 përshtypje për Tachicaf – Paracetamol + kafeinë (1000mg/130mg)
 • .

  Nuk shkojne as 10 minuta dhe dhimbja e kokes me ndalet. Asgje tjeter nuk ma ndal perveq Tachicaf

Jepni përshtypjen tuaj mbi produktin

Jepni mendimin tuaj

Produkte që mund t'ju interesojnë

LART