Kryefaqja » Produktet » Shtesa ushqimore & vitamina » Fermente laktike » Solgar – Advanced Multi-Billion Dophilus

Solgar – Advanced Multi-Billion Dophilus

5,350 Lekë 2,675 Lekë

In stock

Formulë komplekse e kulturave të gjalla bakteriale të dedikuara për të rriturit, pa përbërës të qumështit.

In stock

Firma:

Përshkrimi i Produktit

Personat me imunitet të dobësuar apo me probleme të dukshme të shëndetit të lëkurës, siç janë alergjitë, shpeshherë as nuk e mendojnë që diçka nuk është në rregull me shëndetin e zorrëve të lyre. A e dini që madje 70% e qelizave imunologjike gjendet në zorrë?

Lodhja e përgjithshme, humbja e oreksit, infeksionet, problemet e lëkurës dhe alergjitë, fryrja, konstipacioni (kapsllëku), diarrea – janë simptoma të cilat qartë tregojnë për disbakterozë, domethënë për çrregullim të florës bakteriale te zorrëve.

Janë të njohur faktorët të cilët mund të jenë shkaktarë të dëmtimit apo çrregullimit të florës bakteriale. Para së gjithash, janë barnat – antibiotikët, kimioterapeutikët, antituberkulostatikët, tabletat kundër shtatzënisë ndjekur ngar nga mjedisi, ushqimi jo i mirë, infeksionet, alergjitë, mikroorganizmat, plakja, stresi etj.

Prandaj, në ditët e sotme të kohës së ushqimit të shpejtë, jo te mirë, ushqimit në këmbë dhe kalimthi, situatave të shpeshta stresuese, ndotjes së mjedisit dhe reaksioneve alergjike gjithnjë e më të shpeshta, pyetja kryesore është – si mund ta ripërtërijmë shpejt dhe në mënyrë efikase mikroflorën natyrale të zorrëve?

Pothuajse është i nevojshëm konsumimi i përditshëm i probiotikëve dhe kulturave probiotike në mënyrë që zorrëve dhe organizmit ti kthehet shëndeti i mirë dhe forca e imunitetit. Hulumtimet tregojnë që furnizimi i përditshëm me kultura probiotike ndikon fuqishëm në shëndet të mirë. Vetëm në mënyrë të tillë mund të optimizohet baraspesha e mikroflorës së zorrëve dhe të ndihmohen bakteret e mira që ndihmojnë organizmin tonë.
Te personi i shëndoshë, flora bakteriale e zorrëve përbëhet 85% nga bakteret e mira dhe 15 % nga të ashtuquajturat baktere të këqija. Vetëm mikroflora bakteriale e shëndoshë i sekreton enzimat e nevojshme domosdoshmërisht për tretje dhe shëndet të mirë, mundëson sintezën dhe krijimin e vitaminave K dhe B, si dhe furnizimin e mukozës së zorrëve me lëndë ushqyese siç është kalciumi, hekuri dhe mineralet tjera. Dhe jo më pak e rëndësishme – vetëm mikroflora e shëndoshë e zorrëve do të thotë imunitet i fortë dhe stimulim i sistemit imun përmes aktivizimit të makrofagëve, tajimit të sekretineve sekretore etj.

Vlen të mbahet mend

Janë te njohura veprimet e shumta shëruese të probiotikëve – forcimi i barrierës natyrale (veprim antimikrobial); veprimi imunomodulues; përmirësimi i tolerancës në laktozë, zvogëlimi i nivelit të kolesterolit, rritja e përthithjes së mineraleve të nevojshme etj.

Probiotikët nuk kanë veprim “blic” dhe vlen të merren çdo ditë sipas sasive të rekomanduara.

Udhëzime mbi përdorimin

1-2 kapsula në ditë, gjatë ushqimit.

Info. Shtesë

Firma

Solgar

Mosha

Të gjithë

Forma

Kapsula

Sasia

60

Përbërësit në dozen e rekomanduar ditore (2 kapsula)
Kulturat e mikroorganizmave të gjalla në formë pluhuri, prej tyre:
Lactobacillus acidophilus, LA-5®2,5 milijardë mikroorganizma të gjalla (2,5 X 109 cfu)
Bacillus lactis, BB-12®2,5 milijardë mikroorganizma të gjalla (2,5 X 109 cfu)
Lactobacillus paracasei,

Lactobacillus casei 431®

2,5 milijardë mikroorganizma të gjalla (2,5 X 109 cfu)
Lactobacillus rhamnosus GG, LGG®2,5 mjlijardë mikroorganizma të gjalla (2,5 X 109 cfu)

Reviews

Nuk ka akoma përshtypje për këtë produkt.

Bëhu i pari që jep një përshtypje për “Solgar – Advanced Multi-Billion Dophilus”

Your email address will not be published. Required fields are marked *