Profarma – Paracetamol 500mg

170 Lekë

Përshkrimi i Produktit

Një tabletë përmban 500 mg paracetamol.

Paracetamoli e ul temperaturën e lartë duke vepruar drejtpërdrejt në qendrën e rregullimit të temperaturës në hipotalamus; kjo qëndër e fuqizon proçesin e uljes së temperaturës me anën e zgjerimit të enëve periferike të gjakut dhe me anë të djersitjes.
Paracetamoli është po aq i efektshëm sa edhe aspirine përsa i përket frenimit prostaglandinësintetazës në sitemin nervor qëndror, por frenimi periferik i sintezës së prostaglandinës është minimal, çka mund ti detyrohet mungesës së efekteve antireumatike ose antiinflamatore, që janë me rëndësi klinike.
Efektet analgjezike e antipiretike të paracetamolit, në përgjithësi janë të krahasueshme me ato të aspirinës.
Por aspirina ka efekt shumë më të mirë se paracetamoli kundër dhembjes me origjinë inflamatore.
Paracetamoli nuk e frenon agregimin e trombociteve dhe nuk shkakton ulçera në aparatin tretës.

Paracetamol përdoret si më poshtë:

 • si analgjezik dhe antipiretik i përshtatshëm sidomos për të sëmurët e ndjeshëm ndaj aspirinës;
 • për të sëmurët me çrregullime në koagulimin e gjakut ose me ulçer të stomakut;
 • në dhembjet me intensitet të ulët ose mesatar, me lokalizime të ndryshme ( dhembje koke, dhembje dhëmbi, nevralgji, mialgji, dhembje menstruale, dhembje pastraumatike e pasoperatore );
 • për uljen e temperaturës në gjendjet me ethe;

2. PËRPARA SE TË MERRNI PARACETAMOL.

Mos merrni Paracetamol në qoftë se vuani nga:

 • mbindjeshmëri ndaj paracetamolit;
 • dëmtim i rëndë i funksionit të mëlçisë dhe të veshkave;
 • dëmtime të kokës dhe të trurit;
 • tension i lartë intrakranial;
 • çrregullime të frymëkëmbimit;
 • pamjaftueshmëri gjenetike e glukozë —6 — fosfatdehidrogjenazës.

Tregoni kujdes te veçantë me Paracetamol

Pyesni mjekun tuaj përpara se të merrni Paracetamol.

 • në të sëmurët me insufiçiencë të lehtë renale ose hepatike;
 • në periudhën e shtatzënisë dhe atë të ushqyerjes së fëmijëve me gji;
 • gjatë përdorimit afatgjatë duhen kryer provat për funksionin e mëlçisë;

Shtatzania dhe Ushqimi me gji
Mund të pëdoret sipas këshillave të mjekut tuaj .
Duhet të dini se paracetamoli kalon në qumështin e gjirit .

Marrja e barnave të tjera
Trajtimi i njëkohshëm me barna të tjera mund të ndikojë ose të ndikohet nga Paracetamol.
Ju lutemi të kontaktoni me mjekun ose farmacistin tuaj në qoftë se jeni duke marrë ose keni marrë kohat e fundit barna të tjera, përfshirë ato të marra pa recetë.
Mos harroni të informoni mjekun tuaj për trajtimin me Paracetamol në qoftë se ju jepet ndonjë bar tjetër gjatë trajtimit sidomos këta të mëposhtmit.

 • Barbituratet.
 • Hidantoinat;
 • lzoniazidi;
 • Karbamazepina:
 • Rifampicina;
 • Sulfinpirazoni;
 • alkooli etilik;
 • karboni aktiv;

 SI TA MERRNI PARACETAMOL.

Të rriturit nga 0.5 — 1 g, 3 — 4 herë në ditë.
Doza maksimale ditore për mjekimin afatshkurter është 4 g, kurse për mjekimin afatgjatë është 2.5 g.

 

 

0/5 (0 Reviews)
Firma

Profarma

Forma

Tableta

Sasia

60

Pështypjet mbi produktin
 • 0
  vlerësime
 • 5 Yje
  0%
  4 Yje
  0%
  3 Yje
  0%
  2 Yje
  0%
  1 Yll
  0%
Përshtypjet

There are no reviews yet.

Jepni përshtypjen tuaj mbi produktin

Bëhu i pari që jep një përshtypje “Profarma – Paracetamol 500mg”

LART