Përshkrimi i Produktit

Xhel ndihmës në proceset e rigjenerimit të mukozes orale. Efikasitet përmes shpejtësisë dhe sigurisë maksimale.

Mekanizmi i veprimit:
Aminogam vepron përmes:

 • Veprimit mekanik mbrojtës
 • Ruajtjes së kushteve ideale të lagështirës

Indikacionet terapeutike 
Përdoret si ndihmës i proceseve rigjeneruese të mukozës orale në:

 • Kirurgjinë orale (mbrojtje e plagëve kirurgjikale dhe suturave)
 • Kirurgjine ekstraktive (rigjenerim i alveolave dhe parandalim i alveolitit post-ekstraktiv)
 • Kirurgjinë rigjenerative, paradontale dhe implantuese
 • Kirurgjine minore dhe madhore ma lazer
 • Traumat ortodentike dhe nga protezat
 • Mbrojtjen e monkonit vital në pacientët me proteza fikse dhe mbindjeshmëri të dentinës
 • Lezionet ulcerativo-buloze të mukozës orale me origjinë të ndryshme (autoimune vaskulare infektive)

Kundërindikacionet 

 • Mbindjeshmëria ndaj përbërësve të produktit
 • Nuk janë vërejtur fenomene të mbidozimit
 • Nuk janë vërejtur efekte anësore
 • Nuk janë vërejtur ndërveprime me barna të tjerë

Aminogam është një produkt që karakterizohet nga një tolerance e lartë, megjithate rrallë janë vërejtur reaksione të tipit lokale dhe fenomene të mbindjeshmërisë,që eleminohen në mënyrë spontane.

Papajtueshmeria 
– Produkti tolerohet edhe në rast dhënie së bashku me barna anti-inflamatore
– Edhe pse nuk jane vërejtur efektet anësore gjate shtatëzanisë dhe ushqyerjes me gji produkti mund të përdoret në këto raste vetëm sipas udhëzimit të mjekut.

Mënyra e përdorimit:

 1. Lani mirë duart përpara cdo përdorimi
 2. Aplikoni një sasi xheli mbi mukozën e dëmtuar, masazhojeni butë me një gisht duke realizuar shpërndarjen e produktit mbi sipërfaqen e prekur.
 3. Përsërisni trajtimin pas cdo vakti kryesor të ushqyerjes pasi të keni siguruar më parë një higjenë korrekte orale. Trajtimi mund të vazhdojë për 3-4 javë deri në eleminimin e simtomave. Përdorimi mbi 30 ditë i produktit duhet të realizohet vetëm nën kontrollin e mjekut.
 4. Këshillohet që të mos përdoren ushqime, pije ose shpëlarje të gojës për të paktën 1 ore pas aplikimit të aminogam.

Kujdesi gjatë përdorimit:

 • Të mos përdoret në rast se konfeksioni është i hapur ose i demtuar
 • Të mos përdoret mbas datës së skadencës të shënuar në kuti
 • Tubeti duhet të mbyllet mire pas përdorimit
 • Mbajeni larg lagështirës dhe nxëhtësisë
 • Mbajeni larg vendeve të arritshme nga femijet
 • Te mos sterilizohet
 • Për përdorim të jashtëm